26.5.2015

Mud pie goes vegan

Heippa! Oon taas tehnyt melkoista reseptikartoitusta internetin syövereissä viime aikoina - nimittäin vegaanisista leivonnaisista. Mua ensin hieman epäilytti, että miten esimerkiksi kakun rakenne käyttäytyy ilman monissa resepteissä pääosassa näyttelevää kananmunaa, mutta hyvinhän ne nyt muutaman kokeilun jälkeen näyttääpi onnistuvan! Haluaisin nyt jakaa teille mutakakun ystävänä juuri tänään aamulla leipomani, ehkä elämäni parhaan (ja vegaanisen!) piirakan muotoon leivotun mutaisen herkun reseptin. Tässä piirakassa yhdistyy mun mielestä ihanasti vähän rapeaksi paistuvat reunat ja ihanan pehmoinen, hieman mutainen sisus. Jos siis haluaa aivan mutaisen piirakan, kannattaa reseptin paistoaikaa lyhentää viidellä minuutilla.


MUTAKAKKU
2dl öljyä tai sulatettua margariinia
3,5dl sokeria
2dl omenasosetta
1dl vettä
6dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
0,5dl kaakaojauhetta
( ripaus vaniljasokeria tai kardemummaa )


Taikinan teko on hyvin simppeli - sekoitetaan vain kaikki aineet yhteen! Itse paistoin piirakkaa ensin uunin keskitasolla 15 minuutin ajan 175 asteessa, jonka jälkeen paistoin vielä noin 10 minuuttia 200 asteessa. Uunista tulon jälkeen annoin kakun hieman jäähtyä, leikkasin lämpimänä lautaselle ja tarjoilin Oatlyn vaniljakaurajätskin kanssa. Hyvin näytti uppoavan ainakin meidän perheelle! ;-)

Ihanaa kesäistä tiistai-iltaa, täällä on ainakin niin ihana keli että taidan mennä vielä hetkeksi pihakeinuun istumaan ja nauttimaan päivän viimeisistä auringonsäteistä

5 kommenttia:

  1. (Nyt taas tää näyttää sun postaukset, mitäs ihmettä :D)

    Uuu, kuulostaapa hyvältä ♥_____♥ Jos haluut ja et löydä jotain vieläkin parempaa reseptiä, niin vaikka tota voit tehdä sitten kun tuut tänne (sä teet jälkkärin, mä teen pääruuan ;) ) Mulla on itseasiassa asiaa siihen kyläilyyn liittyen, laitan Facessa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanha kunnon bloggerin meininkiä, hah :D

      Hei kiva idea! Tehdään siis näin ;)

      Poista
  2. oii, mutakakku on ihan munkin all time favorite leivos ♥ toi omenasose tuolla taikinassa kuulostaa kyllä hyvälle :-)

    palasin jälleen bloggaamisen pariin, käy ihmeessä vilkasee : http://tthekidult.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, en oo kyllä mitään sen voittanutta vielä löytänyt ❤ Joo, se antaa ihan mukavan maun ja korvaa samalla kananmunia! :)

      Hei sun blogias oon kaipaillutkin, käyn heti katsomassa!!

      Poista
  3. Oi kuulostaa tosi herkulliselta! Mutakakku on vaan niin ihanaa :)

    http://marjukkakatariina.blogspot.fi

    VastaaPoista